Gold Standard, karbon kredilerini ve projelerini daha detaylı takip edebilmek ve alıcılar, araştırmacılar ve diğer paydaşların uygun projeleri daha kolay tanımlayabilmesi için “Gold Standard Impact Registry” (Etkili Karbon Kredisi Takip Sistemi)’ne yeni etiketler ekledi. Bu yeni etiketler, karbon kredilerinin belirli piyasalar için uygunluğunu ve projelerin özelliklerini tanımlamaya yardımcı oluyor.

Yeni Eklenen Etiketler

Yeni eklenen etiketler arasında şunlar bulunuyor:

  1. Integrity Council for the Voluntary Carbon Market (ICVCM) Core Carbon Principles (CCPs) Uyumluluğu: Bu etiket, projelerin ICVCM’nin temel karbon prensiplerine uygun olduğunu gösterir. Bu prensipler, gönüllü karbon piyasalarında yüksek standartların sağlanmasına yönelik kriterleri içerir.
  2. Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı: Gold Standard’ın toplumsal cinsiyet odaklı projelere yönelik yeni gereksinimlerine uygun projeler için bu etiket kullanılır. Bu projeler, derinlemesine toplumsal cinsiyet analizleri yaparak, toplumsal cinsiyet hedefleri belirlemekte ve proje hedefleri doğrultusunda toplumsal cinsiyet göstergelerini izlemektedir​(1726675273438).

Mevcut Etiketlere Yapılan Güncellemeler

Mevcut etiketlere yönelik önemli güncellemeler de yapıldı. Bu güncellemeler, Paris Anlaşması’nın 6. Maddesi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) ile ilgili projeleri kapsıyor. Aynı zamanda, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından yürütülen Uluslararası Havacılık için Karbon Dengeleme ve Azaltma Planı (CORSIA) etiketlerine de yeni aşamalar eklendi. Bu aşamalar, karbon kredilerinin farklı uyum süreçlerine uygunluğunu gösteriyor​(1726675273438).

Gold Standard Etiketlerinin Önemi

Bu yeni ve güncellenen etiketler, karbon piyasasında şeffaflığı artırmayı hedeflerken, projelerin toplumsal cinsiyet duyarlılığı, sürdürülebilir kalkınmaya katkı ve karbon emisyonu azaltımı gibi alanlardaki performanslarını da açıkça ortaya koyuyor. Canbel Tarım olarak biz de bu etiketi taşıyan projeleri destekleyerek sürdürülebilir tarım projelerimize katkı sağlıyoruz.

Bu yenilikler hakkında daha fazla bilgi almak ve karbon kredileriyle ilgili projeleri keşfetmek için Gold Standard’ın yeni etiketleme sistemine göz atabilirsiniz.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir